7 Mayıs 2013 Salı

Zeytinyağlı Enginar

Ege'nin en güzel lezzetlerinden biri, mevsiminde bol bol tüketmek karaciğer için de çok faydalı...


MALZEMELER

4 adet enginar kalbi
1 adet küp küp doğranmış havuç
1 adet küp küp doğranmış patates
2 avuç bezelye
Limon
1 kaşık un
Zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI

Düdüklü tencereye yağı ve unu alıp biraz kavuralım, Tuzu ve 2,5 su bardağı suyu ekleyelim. Enginarların üzerine biraz limon sıkıp, içlerine bezelye, havuç ve patatesleri koyalım. Enginarları düdüklü tenceye yerleştirip, 20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerlerine biraz zeytinyağı ve limon ekleyelim. Arzuya göre dereotu da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder