10 Mayıs 2013 Cuma

Mısır Unlu Patlıcan

Karadeniz yöresinde oldukça yaygın olan mısırununa bulanıp kızartılan sebzeler arasından benim en sevdiğim patlıcan. İsterseniz aynı tarifi taze fasülye için de kullanabilirsiniz.


MALZEMELER

3 adet patlıcan
1 su bardağı mısır unu
Tuz
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 1 litre su koyup kaynatalım. Patlıcanları uzunlamasına birer santimlik dilimler halinde keselim. Enine de ikiye kesip dikdörtgen dilimler hazırlayalım. Patlıcanları tuzlayıp kaynayan suya atalım. 2-3 dakika kadar haşladığımız patlıcanları süzelim. :Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdıralım.Haşlanan patlıcan dilimlerinin her iki yüzünü mısır ununa bulayıp tavada arkalı önlü kızartalım. Patlıcanlarımızı sarmısaklı yada sade yoğurtla servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder