MALZEMELER
4 adet yufka
1 kilo ıspanak
2 bağ taze soğan
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ve soğanları ayıklayıp doğrayalım. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup önce soğanları koyup 1-2 dakika çevirelim. Ardından ıspanakları ekleyip hahif sönene kadar 4-5 dakika pişirelim. Bir tutam tuz ekleyelim ve altını kapatalım. İç malzememiz hazır, soğumaya bırakalım. Tepsimizi yağlayıp ilk kat yufkamızı tepsiye yayalım. Bir kaseye yoğurt, yağ, karbonat, yumurta koyup çırpalım. Yufkanın üzerine bir kaşıkla bu karışımdan bir miktar gezdirelim. Fırçayla karışımı yayıp üzerine iç malzemeden bir miktar koyalım. Bir yufka daha koyup, yoğurtlu karışım ve iç malzeme koyalım. Yufkalarımız bitene kadar bu şekilde devam edelim. Son yufkanın üzerine yoğurtlu karışımı sürüp, bıçakla dilimleyelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz hazır, yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder