MALZEMELER
1 tavuğun göğüs kısmı (haşlanmış)
3 adet haşlanmış domates
5 adet közlenmiş yeşil biber
2 diş dövülmüş sarımsak
1 soğan
8 tortilla
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Kaşar
Zaytinyağı
HAZIRLANIŞI
Haşlanan tavuk göğsünü küçük küçük didikleyelim. Sosumuz için piyazlık doğranmış soğanı bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağıyla 2 dakika kadar pişirelim. 2 diş sarımsağımızı ekleyelim. Közlenmiş domates ve biberlerimizin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp rondoda püre haline getirelim. Püremizi tavaya ekleyelim. Baharatlarımızı ve tuzu da ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım.Tortillalarımızın bir yüzünü sosumuza batırıp içine tavuk ve rendelenmiş kaşar koyup dürüm yapalım. Tüm tortillalarımızı aynı şekilde hazırlayalım. Dürümlerin kat kısmı allta gelecek şekilde cam fırın kabına yan yana dizelim.Kalan sosumuzu dürümlerin üstüne dökelim. 180 derecede üstlleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Süzme yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder