Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yogurt
1 paket vanilin
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pekmez
Üzerine fıstık
Şerbeti Için
3 bardak şeker
2 bardak su
Yarim limon suyu
Hazirlanisi
Yoğurt, irmik ve şekeri bir cirpma kabinda karistiralim. Diger malzemeleri de ekleyip guzelce karistiralim. Hamurumuzu irmiklerin şişmesi için yarm saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bekleyen tatlimizi yaglanmis kalıbımiza döküp, uzerine fistiklari fazla bastımadan dizelim ve180 derece firinda kahverengi olana kadar güzelce pisirelim. Serbeti tatlimizi fırına koyunca ocaga alip kaynatalim, kaynayan serbete limon suyunu ekleyelim. Firindan cikan tatlimizi bes dakika bekletip sıcak şerbeti dökelim. Tatlı bir gece beklerse daha lezzetli oluyor.
posted from Bloggeroid
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder