Malzemeler
2 su bardağı eriste
Yarım su bardağı ceviz
Yarim su bardağı beyaz peynir
Tereyağı
Tuz
Zerdacal
Su
Hazırlanışı
Su ısıtıcıda su kaynatalım. Tenceremize eristemizi koyalım ve tereyağında beş dakika kadar kavuralım. Kavrulan eriştelerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyelim. Eristeler suyunu çekmesine yakın peynirleri ufalayip ekleyelim, tuzunu peynirin tuzuna göre ekleyelim. 1 çay kaşığı zerdaçal ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı daha tereyağı ekleyelim. Cevizleri de ufaltıp ekleyelim. Eristelerimiz suyunu çekince altını kapatıp kapağını kapatalım. Sıcak sıcak servis edelim. Eristemizi yiyecegimiz kadar yapalim cunku bekleyince peynirin de etkisiyle yapisip katilasiyor. Ama sicakken cok lezzetli oluyor. Simdiden afiyet olsun.
posted from Bloggeroid
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder