15 Şubat 2014 Cumartesi

Cevizli Peynirli Erişte

Annem ve kardedim Seda nin Izmirden gelisi nedeniyle bende onlarin sevdigi yemeklerden yapayim dedim. Iki aydir diyet yaptigimdan esime de fazla cesit yapamiyordum. Annemler sayesinde esimde tatlisi, eristesi makarnasi bol bir hafta yaşadı:) Cevizli eristede bizim Izmir de sık sık yaptığımız ve severek yedigimiz bir yemek.



Malzemeler

2 su bardağı eriste
Yarım su bardağı ceviz
Yarim su bardağı beyaz peynir
Tereyağı
Tuz
Zerdacal
Su

Hazırlanışı

Su ısıtıcıda su kaynatalım. Tenceremize eristemizi koyalım ve tereyağında beş dakika kadar kavuralım. Kavrulan eriştelerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyelim. Eristeler suyunu çekmesine yakın peynirleri ufalayip ekleyelim, tuzunu peynirin tuzuna göre ekleyelim. 1 çay kaşığı zerdaçal ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı daha tereyağı ekleyelim. Cevizleri de ufaltıp ekleyelim. Eristelerimiz suyunu çekince altını kapatıp kapağını kapatalım. Sıcak sıcak servis edelim. Eristemizi yiyecegimiz kadar yapalim cunku bekleyince peynirin de etkisiyle yapisip katilasiyor. Ama sicakken cok lezzetli oluyor. Simdiden afiyet olsun.





posted from Bloggeroid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder