Mayalı hamur işleri bizim evin en sevilenleri. Özellikle beklese de yumuşacık kalması çok seviliyor. Bu tahinli çörekleri de hep çarşıya inince alıyorduk, bende evde yapmayı deneyeyim dedim ve tıpkısının aynısı oldu. Çokta sevildi ve çayın yanında eşim ve kızım seve seve yediler. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim mutlaka.
MALZEMELER
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İçi İçin
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba 3 su bardağı un alalım. Şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım. Yumurtaları çırpıp sıvı yağ ve sütle karıştıralım. Bu sıvı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar gerekirse un ekleyerek hamuru yoğuralım. Hamur toparlanınca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirelim. İç malzememizi karıştırıp hazırlayalım. Hamuru tezgahı unlayıp merdaneyle yaklaşık 1,5 -2 cm kalınlığında açalım. Hamurun üzerine tahinli karışımı döküp yayalım. Hamuru rulo şeklinde katlayalım. Bu sırada tahinler taşacaktır, taşan kısmı da hamurumuza yedirelim, her tarafına taşan kısmı sürelim. rulo şeklindeki hamuru porsiyonluk olarak keselim ve elimizde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Hamuru 15 dakika dinlendirip 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder