13 Şubat 2014 Perşembe

Çilekli Tart

Sevgililer günü için daha öncede tarifini paylaştığım muhteşem çilekli tartımın tarifini tekrar paylaşıyorum. Rengi de, görüntüsü de tadı da muhteşem bu tarifi sevgilinize sürpriz olarak yapabilirsiniz.


MALZEMELER

Hamuru İçin

2 su bardağı un
3/4 su bardağı şekeri
125 gr tereyağı yada margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Vanilin
1 yumurta
4 çorba kaşığı süt

Kreması İçin

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım limon suyu

Üzeri İçin

Yarım kilo çilek
İsteğe göre jöle


HAZIRLANIŞI

Hamuru yoğurun ve buzdolabında 30 dakika soğutun. Tart kalıbınızı yağlayıp, hamuru merdane yardımıyla kalıp büyüklüğünde açın. Kalıba hamuru yayıp, çatalla bir kaç yerinden minik delikler açın. 160 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Krema malzemelerimizi bir tencereye alıp, kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Krema ılınınca tart hamurumuzun üzerine yayın. Çilekleri ortadan başlayarak dışa doğru kremanın üzerine dizelim. Jöle kullanmak isterseniz jöleyi tarifine göre hazırlayıp çileklerin üzerine yayalım. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder