Yemeklerimizin yanına artık kepekli pirinçle pilav yapmaya ve biraz daha sağlıklı beslenmeye karar verdiğimizden bu pilavı haftadabir kaç gün tüketiyoruz. Kızım için de çok sağlıklı bir yemek oluyor ve zevkle yiyor. Kızım mısırı çok sevdiğinden anneannesinin yazdan hazırladığı mısırlarımızla pilavımızı Mira da zevkle ve iştahla tüketiyor. Kinoa ise hem içerdiği vitaminler hem de protein sayesinde son zamanlarda oldukça popüler. Hatta 2013 yılı kinoa yılı ilan edilmiş bilginize. Nereden alırım derseniz ben Tansaş'tan buldum.
Kinoa ile ilgili besin değerleri ise şu şekilde;
Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir. 100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir.
Kinoa ile ilgili besin değerleri ise şu şekilde;
Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir. 100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir.
MALZEMELER
Yarım su bardağı kinoa
2 su bardağı kepekli pirin.
Çeyrek su bardağı arpa şehriye
Yarım su bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyayağı
4 su bardağı su
Tuz
Yarım tatlı kaşığı zerdaçal
HAZIRLANIŞI
Kepekli pirinç ve kinoayı bol suda yıkayalım ve yaklaşık 5 dakika soğuk suda bekletelim. Zeytinyağını pilav tenceremize koyup şehriyelerimizi rengi dönene kadar pişirelim. Pirinç ve kinoanın suyunu süzüp tencereye alalım. Bir kaç dakika pirinçleri kavurup suyumuzu ve baharatlarımızı ekleyelim. Mısırları da en üste serpip tenceremizin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pilavımızı pişmeye bırakalım. Kepekli pirinç buğday gibi bir miktar diri kalacağından pişmedi diye endişelenmeyin, bir miktar diri tüketin. Pişen pilavı 10 dakika kadar üzerine bir havlu örterek demlenmesine olanak sağlamayı unutmayalım. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder