Evde bol miktarda ayva vardı, mevsimi gelince baya alınmış ama ayvaya rağbet gösteren olmayınca yarısını tatlı yarısını da reçel yapayım bari dedim. Sizde ayvayı meyve olarak yemeyi sevmiyorsanız tatlısını ve reçelini yapmayı deneyin bence. Hem çok pratik hemde çok hafif bir tatlı.
MALZEMELER
Kişi sayısına göre ayva
6-7 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Süslemek için arzuya göre ceviz, fındık yada kaymak
Şeker
Su
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye ayvaları ikiye bölüp, kabuklarını soyup, içlerini temizleyerek koyalım. Her ayvanın ortasına yarım çay bardağı şeker koyalım. Tencerenin içine de 1 çay bardağı şeker koyalım. Ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyelim. İçlerini temizlediğimiz ayvaların çekirdeklerini de tencereye koyalım. Karanfil ve tarçını da ekleyip orta ateşte ayvalar yumuşayıp şerbet ağdalaşana kadar tatlımızı pişirelim. Soğuduktan sonra dilerseniz ortalararına kaymak koyabilir yada benim yaptığım gibi fındık kırığı ve cevizle doldurarak sevis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder