26 Ekim 2013 Cumartesi

Selanik Büryanı

Anneannemi ziyarete her gittigimizde bizlere yaptigi ve lezzetine doyamadigimiz bu yemegi haftasonu ziyaretine gittigim annemden ogrendim ve sizlerlede paylasmak istedim.

Malzemeler
300-400g kirmizi et
1 kuru sogan
2 domates rendesi
1 yemek kasigi salca
2 su bardagi pirinc
Kimyon karabiber tuz

Yapilisi
Bir kapta iki su bardagi pirincimizi sicak su ile islarilir. Baska bir tencere kup kup dogradigimiz soganlarla birlikte etlerimiz  zeytinyaginda kavrulur. Kavrulan etlerimizin ustune domates rendesi ve domates salcasi eklenerek pisirmeye devam edilir. Kavrulan yemegimizin ustune 6 bardak suyuda eklenerek duduklu tencerenin kapagi kapitilarak etler yumusayacak kadar buda yaklasik 20 dk kadar pisirilir.
     Pisen etlerimizin suyu bir kabin icine suyu suzulur bu islemin amaci yemegi pisirirken sogan parcalari olmadan sadece suyuyla lezzetlendirmektir. Kabaran pirinclerimizi bir tepsiye suyunu suzup serip uzerine hasladigimiz et parcalarini koyuyoruz. Suzdugumuz et suyunuda ustune dokerek etlerin ustu gelecek kadar dokerek 180 derecede onceden isittigimiz firinimiza koyarak pirinclerin ustu kizarana kadar pisiriyoruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder