Mevsim değişmeye sonbahar kapımıza dayanmaya başlayınca soğuk algınlığı da önce eşimi sonra kızımı vurdu. Gribe, nezleye birebir olan tavuk suyuna çorba da bol limon sıkılarak harika oluyor.
1 tavuk göğsü ( Butu da olur, daha yağlı olduğu için onu da tercih edebilirsiniz.)
1 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
Karabiber
Yarım su bardağı şehriye
1 soğan
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuğumuzu yıksayıp tencereye alalım, 6-7 su bardağı su ekleyip, kabuklarını soyduğumuz soğanı bütün olarak ekleyip haşlayalım. Bir tencerede yağımızı ve unu ekleyip kavuralım. Üzerine tavuk suyumuzu ekleyelim. Tavuk etlerimizi tiftelim yada küçük küçük doğrayalım. Tencereye ekleyelim. Üzerine şehriyemizi de ekleyelim. Kıvamı çok koyu olurda bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiber ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen çorbanın altını kapatım, bir kaseye yumurta sarısını ve limon suyunu koyup çırpalım. Çorbanın suyundan azar azar kaseye koyup çırpmaya devam edelim. Kasedeki yumurtalı karışımı çorbamıza ekleyip karıştıralım. Sıcak sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder