MALZEMELER
1 adet kuru sogan
3 adet patlican
3 adet kabak
3 adet patates
2 adet sivri biber
3-4 adet domates
1 kasik salca
Kimyon
Kirmizi biber
Tuz
Sizma zeytinyagi
HAZIRLANISI
Soganlarimizi yemeklik kup kup dograyalim. Tenceremize yagi alip orta ateste soganlarimizi ekleyip, sararana kadar pisirelim. Kucuk kucuk dogradigimiz sivri biberleri ekleyelim. Patlicanlarimizi alacali soyup iri kupler halinde dograyalim. Bes dakika kadar tuzlu suda bekletip, patlicanlarin sularini elimizle sikarak aci suyunu cikaralim. Tencereye patlican, kabak ve patateslerimizi ekleyelim. Tencerenin kapagini kapatip sebzeler suyunu salana kadar 4-5 dakika kadar pisirelim. Yemegimize kabuklarini soydugumuz ve kup kup dogradigimiz domatesleri ekleyelim. Suyunu salinca salca, baharatlar ve tuzumuzu ekleyelim. 1,5 su bardagi kadar su ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayana kadar yemegimiz pisirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder