6 Haziran 2013 Perşembe

Sütlaç

Çocukluğumuzun tatlısı sütlaç özellikle günlük sütle yapıldığında yemeye doyulmuyor. Çocuklara sütü sevdirmenin de güzel bir yolu ayrıca.


MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 poşet pirinç unu (150 gr)
2 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI

Pirinci su ile birlikte kapağı kapalı bir tencerede arda karıştırarak 10 dakikak kadar kaynatalım. Üzerine sütü ekleyelim. Bir tabakta pirinç unu ve şekeri karıştırıp tenceremize ekleyelim. Kaynayana kadar sütlacımızı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim. Sütlaç beklerkende koyulaşacağı için biraz cıvık bir kıvamda ocaktan alalım yoksa çok koyu oluyor. Kaselere alıp tarçınla süsleyelerek servis yapabilirsiniz. Tarçın kan şekerini de düzenleyeceği için tatlıların yanında faydalı olacaktır.
Fırında sütlaç için hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı kaplara alıp içi su dolu fırın tepsisine dizin ve fırının sadece üst kısmını açarak üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder