6 Haziran 2013 Perşembe

Limonlu Muffin

Muffinler bizim yeni gözdemiz. Tek porsiyonluk olduğundan hem yemesi daha zevkli hemde daha geç bayatlıyor. Özellikle hafta sonu yolculuklarımız için yapıyorum ki yolda rahat rahat tüketelim. Bu hafta da Canakkale'den Akcay'a giderken yolluk olarak hazirladim. Kalan keklerimizi de Akcay'da cupcake olarak degerlendirdik.


MALZEMELER

1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (ben yarım su bardağı kullanıyorum)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
1  limonun suyu ve kabuğu

HAZIRLANIŞI

Şeker ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpalım. Sırasıyla önce sıvı malzemeleri ekleyelim. Ardından vanilin, kabartma tozu, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Son olarak unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kek kıvamını alınca muffin kalıplarına kek kağıtlarımızı yerleştirip dondurma kaşığı ile kalıplara 1,5 kaşık (Kağıtların yarısına kadar) kek karışımından koyup 175 derece ısıtılmış fırında keklere kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirelim. Ben pişerken başında bekliyorum çünkü hemen pişiyorlar, yaklaşık 10 dakikakada kekler hazır oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder