30 Haziran 2013 Pazar

Közlenmiş Kırmızı Biber

Hazır konservelerde almak yerine evdede rahatlıkla hazırlayabilceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.



 MALZEMELER

Yarım kilo kırmızı biber
Bir kaç diş sarımsak
Sızma zeytinyağı
Sirke

HAZIRLANIŞI

Biberlerimizi güzelce yıkayıp kurulayalım. Sivri uçlu bir bıçak yardımıyla bir kaç yerinden delik açıp, ocakta közlenmeye alalım. Belli aralıklarla çevirerek her yerinin közlenmesini sağlayalım. Közlenen biberlerin kabuklarını soyalım ve saplarını keserek tohumlarını ayıklayalım. Közleyip soyduğumuz  biberleri servis kabına alarak arzu ettiğiniz kadar sirke, sızma zeytin yağı ve arzuya bağlı olarak sarımsakla soslayarak hazırlayablirsiniz.
                                                                                                                                 Afiyet Olsun   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder