MALZEMELER
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi
3-4 adet patates
1 kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Beyaz peynir
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Üzerine çörekotu ve susam
HAZIRLANIŞI
Unu geniş bir kaseye alalım. Tuz, şeker, mayayı ekleyip unla karıştıralım. Ilık süt, sıvı yağ ve yumurta beyazını ayrı bir yerde karıştırıp unlu karışıma azar azar ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim, gerekirse un ekleyelim. Hamurun üzerini temiz bir örtüyle örtüp ılık ortamda 1 saat kadar dinlendirelim. İç malzemesi için patatesleri haşlayıp ezelim, diğer malzemeleri de patatesle karıştırıp ezelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Küçük pasta tabağı büyüklüğünde bu parçaları açalım. Açtığımız daire şeklindeki hamurun yarısının kenarlarını paralel şekilde bıçakla birer cm aralıklarla keselim. Kesik olmayan diğer yarıya iç malzememizden koyup hamuru yuvarlayarak kapatalım. Ay şekli vererek tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim. 20 dakika kadar dinlendirelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder