17 Mayıs 2013 Cuma

Yapraklı Enginar Dolması

Ailecek en sevdiğimiz ve hamileykende en çok yediğim yemek. Enginarın mevsimiyken denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER

6 adet enginar
1 bardak pirinç
3-4 sap taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Limon

HAZIRLANIŞI

Enginarların içlerini bir kaşık yardımıyla iyice tezileyelim, sakallarının kalmaması için dikkat edelim. Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içinde bekletelim. İç malzememizi çiğden hazırlıyoruz. Bir kapta yıkanmış pirin., ince doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Enginarlaı tenceremize dizip oratsına ve yapraklarının aralarına malzememizi dolduralım. Üzerlerine biraz limon sıkalım. Düdüklü tencere için 2-3 çay bardağı kadar su ekleyip, üzerine biraz zeytinyağı ekleelim. Yaklaşık 15-20 dakika pişmesi yeterli oluyor. Normal tencerede 2-3 su bardağı su eklemeniz ve pirinçler pişene kadar pişirmeniz gerekiyor. Servisten önce biraz limon gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder