MALZEMELER
Hamuru
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağu küçük kareler halinde kesilmiş tereyağı
Yarım bardak buzlu su
İçi
Yarım bardak un
12-13 adet elma
2 limon suyu
1 bardak şeker
2 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı doğranmış tereyağı
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp buzdolabında yarım saat dinlendirelim. İçi için elmaları soyup, çekirdeklerini temizleyip dilimlere ayıralım. Üzerlerine 2 limon suyunu ekleyelim. Şeker, tarçın ve tereyağını da ekleyip malzemelerimizi karıştıralım. Hamuru dolaptan çıkarıp, merdane ile 3 cm kalınlığında turta kalıbımızın büyüklüğünde açalım. Kalıbımızı yağlayıp hamurumuzu yayalım. Elmalı iç malzememizi hamurun üzerine dökelim. Üzerini ikinci hamurumuz ile kaplayalım. Hamurun kenarlarını kıvırarak birbirlerine yapıştıralım. Turtamızın ortasına bıçakla küçük kesikler atalım, buharlaşan elmaların suyu kaynadıkça buralardan çıkacak. 1 yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp turtanın üstüne sürelim. Önce 150 derecede 10 dakika ardından da 200 derecede üzeri güzelce kahverengi olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder