21 Mayıs 2013 Salı

Deniz Börülcesi

Ege'nin muhteşem deniz börülcesi, yapması çok pratik ama ayıklaması biraz vakit alıyor:) Ama lezzeti her şeye değer bence:))


MALZEMELER

1 demet deniz börülcesi
Sızma zeytin yağı
Limon

HAZIRLANIŞI

Deniz börülcelerini güzelce bir kaç su yıkayıp bol suda haşlayalım. Sapından tutup sıyırınca rahatlıkla çıkıyorsa pişmiştir. Börülceleri saplarından tutup aşağı doğru çekerek kılçıklarından ayıralım. Ayıkladığımız börülceleri aynı yöne doğru tabağa koyup boylarını bıçak yardımıyla küçültelim. Üzerlerine zeytin yağı ve limon gezdirelim. Arzuya göre ezilmiş sarımsakta ekleyebilirsiniz ama ben deniz börülcesinin tadını bastırdığı için sade yemeyi tercih ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder