22 Mayıs 2013 Çarşamba

Buğday Salatası

Günlerde, öğle yemeğinde yada akşam gelen misafirler için unlu ikramların yanına ferah bir salata tarifi. Denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER

2 su bardağı buğday
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 kutu konserve mısır
1 küçük kavanoz salatalık turşusu
2 limon
Tuz
Sızma zeytinyağı
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Buğdayları bol suda kabukların çıkıp patlayıncaya kadar haşlayın. 2 su bardağı ölçü 8 kişi için ideal ama siz daha az isterseniz ölçüyü yarıya indirin. Haşlanan buğdayları süzüp derin bir kaba alalım. İnce doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim. Ama buğdaylar çok sıcak olmasın, biraz ılınınca ekleyin ki otlarımızı pişirmesin. Mısırları sudan geçirip buğdaylara ekleyelim. Turşuları küp küp doğrayalım ve salatamıza ekleyelim. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber ekleyip güzelce karıştıralım. Salatamız hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder