22 Nisan 2013 Pazartesi

Pastırmalı Yoğurtlu Nohut



Pastırmalı yoğurtlu nohut tarifimiz hem pratik, hem doyurucu, hemde gerçekten lezzetli bir yemek oldu. Nohut yemeğini sevmeyenler için iyi bir alternatif olabilir bence.



MALZEMELER
Yarım kilo haşlanmış nohut
1 soğan
2 domates
2 kaşık salça
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber
Yarım kilo sarmısaklı yoğurt
2 adet yufka
8-10 dilim pastırma
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Yufkaları elimizle kopararak yaklaşık 5 cm civarında parçalara ayıralım.
Yağsız tavada hafif rengi dönene kadar yufkaları kızartalım.
Tabakların tabanına yufkaları pay edelim. Yaklaşık 4 kişilik yemek çıkıyor.
Nohut için soğanı küp küp doğrayalım, zeytinyağında soğanı kavuralım. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyelim. 1 kaşık salçayıda ekleyip kavuralım. Üzerine nohutu ekleyip, yarım bardak su ekleyelim. Baharatları ve tuzu arzunuza göre istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika pişmesi yeterli oluyor. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce pastırmaları ekleyelim. Pişen yemeği bekletmeden yufkaların üzerine paylaştıralım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, cezvede 1 kaşık salça, kırmızı biber ve zeytinyağıyla kızdırdığımız sosu üzerine gezdirelim.


                                                              AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder