Pastırmalı yoğurtlu nohut tarifimiz hem pratik, hem doyurucu, hemde gerçekten lezzetli bir yemek oldu. Nohut yemeğini sevmeyenler için iyi bir alternatif olabilir bence.
MALZEMELER
Yarım kilo haşlanmış nohut
1 soğan
2 domates
2 kaşık salça
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber
Yarım kilo sarmısaklı yoğurt
2 adet yufka
8-10 dilim pastırma
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Yufkaları elimizle kopararak yaklaşık 5 cm civarında parçalara ayıralım.
Yağsız tavada hafif rengi dönene kadar yufkaları kızartalım.
Tabakların tabanına yufkaları pay edelim. Yaklaşık 4 kişilik yemek çıkıyor.
Nohut için soğanı küp küp doğrayalım, zeytinyağında soğanı kavuralım. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyelim. 1 kaşık salçayıda ekleyip kavuralım. Üzerine nohutu ekleyip, yarım bardak su ekleyelim. Baharatları ve tuzu arzunuza göre istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. 10-15 dakika pişmesi yeterli oluyor. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce pastırmaları ekleyelim. Pişen yemeği bekletmeden yufkaların üzerine paylaştıralım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, cezvede 1 kaşık salça, kırmızı biber ve zeytinyağıyla kızdırdığımız sosu üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder