Yemek kitaplarım arasından denediğim bu pilav Güney Amerika'da oldukça popülermiş.
MALZEMELER
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük doğranmış soğan
2 diş doğranmış sarımsak
2,5 su bardağı pirinç (Uzun taneli olursa daha iyi olur)
3 su bardağı su (sebze suyu yada tavuk suyu da olabilir)
1 çay kaşığı tuz
3 adet taze kırmızı biber
1 su bardağı bezelye
Çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Domatesleri rendeleyelim yada rondoda çekelim. Yağı geniş bir tencerey koyup kızdıralım. Soğanı ve sarımsağı ekleyip sararana kadar pişirelim. Pirinci ilave edip 1-2 dakika kadar daha kavuralım. Domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.Suyu, tuzu, bütün halinde biberleri ekleyelim. Su kaynama noktasına gelince tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alalım. Yaklaşık 5 dakika demlenmesi için kapağı kapalı bekletelim.. Biberleri çıkarıp bir çatalla hafifçe karıştırıp tabaklara servis edelim. Üzerine çekilmiş karabiber ekleyelim. Pilavımız hazır, biz afiyetle yedik, size de şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder